Двамата президенти се срещнаха днес в Манила, каза говорителката на

...
Двамата президенти се срещнаха днес в Манила, каза говорителката на
Коментари Харесай

Тръмп: С Дутерте имам ”чудесни отношения”

Двамата президенти се срещнаха през днешния ден в Манила, сподели говорителката на Белия дом Сара Сандърс, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Самият Тръмп по-рано пренебрегва въпроса, подвикнат му от публицисти, дали е повдигнал тази тематика пред Дутерте.

Според говорителката, диалогът сред двамата президенти се е фокусирал върху битката с "Ислямска страна ", наркотрафика и търговията. "Въпросът за човешките права породи за малко в подтекста на битката на Филипините против наркотрафика ", уточни тя.

Говорителят на филипинския президент Хари Роке обаче сподели пред репортерите, че Тръмп не е повдигал въпроса за човешките права по време на 40-минутния диалог, който той назова "откровен ".

"Президентът на Съединени американски щати изглеждаше доброжелателен и не изрази никаква публична позиция по въпроса, а единствено кимаше с глава, показвайки, че схваща вътрешния проблем с опиатите, пред който ние сме изправени ", добави представителят, представен от Ройтерс.

А самият Тръмп сподели, че той и Дутерте имат "чудесни връзки " и поздрави Филипините за семейството на срещата на върху сред Съединени американски щати и страните от Югоизточна Азия, обединени в АСЕАН.

Дутерте е обект на остри рецензии от правозащитни групи поради поредицата от убийства, свързани с акцията против опиатите, стартирана от филипинското управление.

Филипинският президент откри през днешния ден 31-ата среща на върха на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) с изявление на признателност към интернационалните сътрудници, помогнали на страната му да се пребори със съюзените с "Ислямска страна " екстремисти, които владяха в продължение на пет месеца южен филипински град.

Дутерте прикани водачите, участващи на срещата на върха на страните от Югоизточна Азия, да се концентрират върху усилването на битката против тероризма, опиатите и други закононарушения, които заплашват стабилността на района.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР