Двамата претенденти за премиерския пост на Великобритания - Борис Джонсън

...
Двамата претенденти за премиерския пост на Великобритания - Борис Джонсън
Коментари Харесай

И Джонсън, и Хънт се обявиха за предоговаряне на сделката за Брексит

Двамата кандидати за премиерския пост на Англия - Борис Джонсън и Джереми Хънт, дадоха отговор през вчерашния ден вечерта на въпроси на английски консерватори, отдадени на Брексит. Това беше последният сходен сеанс преди оповестяването на спечелилия във вътрешопартийната конкуренция, в който любимец си остава Джонсън, съобщи Франс прес.

По време на сеанса Джонсън и Хънт един след различен показаха тактиката си за Брексит в миг, в който Европейски Съюз изключи разновидността за предоговаряне на договорката, контрактувана от Тереза Мей.

Джонсън посочи решимостта си за довеждане докрай на Брексит преди идващите парламентарни избори, които са планувани през 2022 година, добавя Ройтерс. Той даде обещание още това лято да се опита да реализира предоговаряне на договорката с Брюксел, добавя Франс прес. "Там, където има предпочитание, има и решение ", сподели той пред 2500 души, участвали на дебата. Бившият външен министър предизвести Европейски Съюз, че отводът да се предоговаря договорката за Брексит няма да е без последствия. "Ако има отвод от еластичност, то има отвод от компромис. Ако те не трансформират и една точка или запетайка в съглашението, тогава ние явно няма да имаме различен избор, с изключение на да се подготвим за излизане при разнообразни условия ", сподели той и добави: "Ние ще създадем тъкмо това ", визирайки излизането без договорка, синоним на връщането на митническите формалности, от които се опасяват толкоз доста икономическите среди.

Джереми Хънт пък сподели, че е належащо да се внесат огромни промени в контрактуваното съглашение с Брюксел. Изглеждайки, като че ли към този момент е приел провалянето си на вътрешнопартийния избор, Хънт съобщи, че "за него ще бъде огромна чест да служи на Борис ". Тези думи бяха интерпретирани от редица коментатори като предпочитание той да резервира поста си на министър на външните работи в идващото държавно управление.

Двамата претенденти бяха единни в желанието си за унищожаване от съглашението за Брексит на клаузата за защитния механизъм по границата с Ирландия. Този механизъм планува основаването като последна мярка на единна митническа територия. Целта е да се избегне връщането на физическа граница сред Северна Ирландия и Ирландия, с цел да се запазят споразуменията за мир от 1998 година

Победителят в конкуренцията за лидерския пост на английските консерватори ще бъде избран идния вторник. Той ще бъде и английски министър председател.

Същевременно по тематиката за Брексит Британската работа за бюджетна отговорност (Office for Budget Responsibility), самостоятелен орган, основан от държавното управление да прави стопански прогнози, през днешния ден ще показа прогнозите си за английската стопанска система при положение на Брексит без договорка. Според тях това ще докара до спад на Брутният вътрешен продукт с 3 % и до криза идната година, предадоха Ройтерс и ТАСС, базирайки се на в. "Таймс ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР