Двамата престъпници, избягали от софийския затвор, продължават да са в

...
Двамата престъпници, избягали от софийския затвор, продължават да са в
Коментари Харесай

Ексклузивно! Първи думи на социалния работник, по когото затворниците са стреляли! Вижте изповедта на Красимир Кръстев!

Двамата нарушители, избягали от софийския затвор, не престават да са в неопределеност. От сряда Владимир Пелов и Радослав Колев са оповестени за интернационално търсене. Под засилена защита са границите, входовете и изходите на автомагистралите. Разпитани са десетки. Задържан е и синът на единия от бегълците. Бягството провокира и политическа стихия.

Заради случая депутатите извикаха в Народното събрание министрите на правораздаването и вътрешните работи. Стана ясно, че още преди година в Министерство на вътрешните работи са имали данни, че пандизчиите са подготвяли бягство. След случая, по искане на премиера, оставки подадоха шефът на дирекцията, отговаряща за пандизите, както и началникът на централния затвор в София.

„ След стрелбата в упор и след крещенето имам граната. Прикрих се зад дърво, с цел да запазя живота си. Не знаех дали беглецът може да има и граната и да я хвърли по мен и да ме порази ”, разказва пред NOVA общественият служащ Красимир Кръстев. Той е вторият човек, с изключение на чистачката в Софийския затвор, опитал се да окаже опозиция и да спре бягството на Владимир Пелов и Радослав Колев.

Кръстев се изправил на пътя на рецидивистите пред входа на пандиза. Гонил ги и по улицата, с цел да ги спре.

„ Стрелбата беше против мен, само че това надали има значение. Всичко приключи. Жив и здрав съм. Продължавам да послужвам ”, споделя социалният работник.

Въпреки проявената храброст в сложен миг той споделя, че изпитвал боязън.

„ Няма човек, който да не го е боязън, само че по този начин или другояче съм извършил това, което би трябвало да извърша и съм постъпил по този начин, както би трябвало ”, добави той. Мъжът служи в пандизите от 17 години. Но споделя, че сходно бягство се случва един път. Този път станало пред очите му.

„ Не желая да бъда воин. Просто по този начин се получи. В края на краищата риск има във всяка една работа. Не скърбя за това. И отново да стане, отново ще постъпя по същия метод ”, споделя Красимир Кръстев.

Колата на бегълците била с крадени номера. След сигнала за готвеното бягство на Владимир Пелов от предходната година, били взети съответни ограничения, коментира министърът на вътрешните работи. Защо режимът на Пелов е изменен знаели от правосъдното министерство.

„ Има скенери. Има всичко, по какъв начин е импортирано, слушам и от експертите реплики, че това не може да стане без присъединяване на надзиратели ”, изясни вътрешният министър Валентин Радев.

След бягството килиите на пандизчиите са тествани, описа лишен от независимост, а пандизчиите били разпитани. Но в пандиза се вкарвало всичко без проблем от години, разясняват публицисти и някогашни чиновници на Министерство на вътрешните работи.

Бегълците евентуално ще извършат ново закононарушение, до момента в който се укриват, споделят от Министерство на вътрешните работи.

„ Имаме 30 съществени сигнала ”, разяснява вътрешният министър.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР