Двамата пилоти на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън ще

...
Двамата пилоти на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън ще
Коментари Харесай

Хамилтън: Не очаквахме този резултат

Двамата водачи на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън ще започват втори и трети в утрешната Гран При на Австралия, в която от полпозишъна ще потегли международният първенец Макс Верстапен.
 Верстапен разруши конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес започва финален Верстапен разруши конкуренцията в квалификацията в Австралия, Перес започва финален
Това показване на Мерцедес в днешната подготовка бе доста изненадващо, на фона на всички недоволства на Хамилтън и Ръсел за държанието на W14 освен от началото на уикенда, само че и от началото на годината. След квалификацията седемкратният първенец призна, че този резултат фактически не е бил предстоящ в тима.

„ Щастлив с това. Определено не чакахме този резултат. Гордея се с тима, Джордж свърши страхотна работа през днешния ден. За нас да бъдем на първите две редици е като сън. Всички работим доста крепко, с цел да се върнем в челото и да сме толкоз близо до Ред Бул е в действителност необикновено. Надявам се на следващия ден да ги притиснем и времето да е положително “, разяснява Хамилтън след края на квалификацията в Мелбърн.
 Ръсел: Разочарован съм, че не се преборих за полпозишъна Ръсел: Разочарован съм, че не се преборих за полпозишъна
След първите опит в решителния сегмент на сесията за място Хамилтън бе на първата позиция и бе на път да се пребори за своя девети полпозишън в Мелбърн. Британецът обаче не съумя да повтори мощната си обиколка във вторите излизания на пистата и бе изпреварен от Верстапен и Ръсел.

„ Втората ми обиколка не беше толкоз добра, колкото беше първата. Да, в третия бранш наваксах малко, само че в първия изгубих. Не съм отчаян, признателен съм за тази позиция и ще направя всичко, с цел да се придвижа напред на следващия ден.

„ Целта ми на следващия ден ще е да стигна до първото място. Надявам се да повторя стореното от мен тук през 2007, в случай че някой си спомня “, сподели Хамилтън, когато бе запитан каква ще е неговата цел на следващия ден.

През 2007 година, в своето първо съревнование във Формула 1, британецът започва от четвъртата позиция на стартовата решетка, зад Кими Райконен, тогавашния си съотборник Фернандо Алонсо и Ник Хайдефелд. Веднага след потеглянето Хамилтън бе изпреварен от Роберт Кубица, само че избра външната траектория в прекъсването за първия завой, която му разреши да изпревари поляка и Алонсо, които бяха в много по-неудобната вътрешна траектория.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР