Двамата пациенти са имали по-малко нужда от изкуствено обдишване, а

...
Двамата пациенти са имали по-малко нужда от изкуствено обдишване, а
Коментари Харесай

Пробив в Израел: Лекарство е подобрило бързо двама пациенти с COVID-19

Двамата пациенти са имали по-малко потребност от изкуствено обдишване, а имунитетът им се е подобрил. Освен това лекарството е демонстрирало и противовъзпалително деяние.

И двамата пациенти са били приети в болница по-рано в израелски лечебни заведения с диагноза COVID-19. Един от тях е бил изписан дни след началото на лечението с пробното лекарство. То е било употребявано дружно със общоприетите процедури за лекуване на COVID19, в това число терапия с хидрохлорохин, съгласно компанията.

"Надеждата ни е, че неповторимият механизъм на деяние на Opaganib, който има противовъзпалително и противовирусно деяние, ще помогне на пациентите с COVID-19, като понижи възпалението на белите дробове и по този начин ще предотврати разрастването на признаците и потребността от изкуствено обдишване ", споделя Марк Левит, медицински шеф в компанията.

Важно е да се означи, че положението на двамата пациенти е можело да се усъвършенства еднообразно, повече или по-малко, и без лекуване с Opaganib, а тествания при единствено двама души не са благонадежден способ за определяне на успеваемостта на едно лекарство измежду общата популация.

С други думи към момента е рано да се радваме. Лекарството има капацитет за лекуване на признаци на COVID-19, болестта, породено от новия ковид, само че не е ваксина и няма за цел да построи имунитет или да предотврати болестта по някакъв метод, а единствено да я лекува.

Освен това опитът не е бил част от клиничните проучвания на лекарството, въпреки че компанията е получила позволение от Министерството на здравеопазването за провеждането му.

Opaganib е пробно лекарство, което е минало през някои от нужните проби, само че към момента не е утвърден за продажба в аптеките.

Източник: focus-news.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР