Двамата освободени от израелската армия заложници на Хамас“ се срещнаха

...
Двамата освободени от израелската армия заложници на Хамас“ се срещнаха
Коментари Харесай

След 128 в плен: Освободените заложници на „Хамас“ се срещнаха с близките си

Двамата освободени от израелската войска заложници на „ Хамас “ се срещнаха с околните си в медицинския център, в който са настанени.

Двамата мъже – на 60 година и 70 година, са в положително здраве

60-годишният Фернандо Симон Марман и 70-годишният Луис Хар са в родината си с помощта на специфична интервенция в град Рафа в Ивицата Газа.

Те прекараха в плен 128 дни, откакто бяха отвлечени от „ Хамас “ от кибуца Нир Ижак при  офанзивата на 7 октомври  миналата година, която постави началото на войната в Близкия изток.

Заложниците са открити на втория етаж на постройка в атакувания тази нощ палестински град, сподели представителят Израелските отбранителни сили (IDF) Даниел Хагари.

Хагари посочи, че израелските сили са взели участие в „ тежка замяна на огън на няколко места по едно и също време, с доста терористи “.

Двамата освободени мъже бяха докарани със аероплан и настанени в медицински център. Общото им здравословно положение е положително, оповестиха лекарите. В медицинския център мъжете се срещнаха с околните си.

Премиерът Нетаняху даде обещание ''безопасна евакуация на цивилното население''

Израелската войска нападна тази нощ Рафа макар апелът на интернационалните организации и на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да не организират офанзивата в града, в който се укриват към 1,5 млн. души . Повечето от тях са избягали от останалата част на Ивицата Газа. Рафа е на границата с Египет и е единствената отворена точка за влизане на филантропична помощ в анклава.

Нетаняху съобщи, че интервенцията в Ивицата Газа ще продължи до „ цялостна победа “

Според Тел Авив в града са ситуирани четири батальона на „ Хамас “ и по тази причина не се отхвърлиха от офанзивата. 

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР