Двамата обвиняеми са задържани под стража за срок до 72

...
Двамата обвиняеми са задържани под стража за срок до 72
Коментари Харесай

Прокуратурата повдигна обвинения на убийците на Ери Пехливанян

Двамата обвинени са арестувани под стража за период до 72 часа

Окръжна прокуратура-Русе уведомява, че на 14.01.2022 година в ОД на Министерство на вътрешните работи – Русе е формирано досъдебно произвеждане за похищение на Е.П. – на 57 години от гр. Русе.

През идващите дни са осъществени голям брой следствени дейности – огледи, претърсвания и изземвания, разпитани са очевидци, изискани са информации, назначени са експертизи. След разбор на тези доказателства са повдигнати обвинявания на две лица – на Г.В. – на 49 години и на М.М. – на 56 години. Обвиненията са за три закононарушения: похищение, обир и съзнателно ликвидиране, за прикриване на първите две закононарушения.

Обвиненията против всеки от двамата са за закононарушения по член 142, алинея 1 от Наказателен кодекс, по член 199, алинея 1 от Наказателен кодекс и по член 116, алинея 1 от Наказателен кодекс. С постановления на прокурор от Окръжна прокуратура – Русе двамата обвинени са арестувани под стража за период до 72 часа.

Събраните по делото доказателства сочат, че на 11 януари Е. П. е била отвлечена от двамата обвинени, които са я следили в продължение на по-вече от месец. В себе си е носила в брой сумата от 20 000 лв., които са ѝ отнети. След отвличането дамата е била отведена в жилището ѝ, от където причинителите са лишили и сумата от към 45 000 лева Същата вечер в покрайнините на гр. Русе двамата обвинени удушили Е.П., с цел да прикрият отвличането и грабежа на парите, а на идващия ден те разчленили тялото на жертвата, с цел да прикрият и убийството.

Работата по случая продължава.

Предстои назначение на съдебномедицински, механически и други експертизи. За най-тежкото от трите закононарушения е планувано наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР