Двамата обвинени за стрелбата на българо-турската граница, при която загина

...
Двамата обвинени за стрелбата на българо-турската граница, при която загина
Коментари Харесай

Задържаните братя за убийството на граничния полицай са изправени пред съда в Одрин

Двамата упрекнати за стрелбата на българо-турската граница, при която почина младши контрольор Петър Бъчваров, са изправени пред съда в Одрин. Вчера двамата бяха хванати при интервенция на жандармерията. При претърсването бе конфискувана и ловната пушка, с която е стреляно по българския служител на реда, както и 23 броя ловни патрони.

Турските медии показват, че двамата имат регистрация в полицията за голям брой обири.

По-рано денем министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев удостовери, че арестуваните са братя. Те не са се опитвали да преминат браздата, а са причаквали други техни " жертви ". Министърът обаче не даде повече детайлности, с цел да не пречи на следствието.



След поклонението пред убития служител на реда в Елхово, Демерджиев разяснява, че не може проблемите, насъбрани в " Гранична полиция " от 10 години – намаляването на щата, построяването на бутафорно защитно оборудване и проблемите с оборудването на служителите на реда, да се трансферират върху настоящето управление на Министерство на вътрешните работи.

Много близки, другари и сътрудници на убития край границата младши контрольор Петър Бъчваров пристигнаха в Елхово, с цел да си вземат последно довиждане на поклонението пред тленните му остатъци.

За проявен подвиг и храброст и за изключителни достижения в битката с престъпността и опазването на реда, министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев присъди на Петър Бъчваров посмъртно Почетния знак на Министерство на вътрешните работи.


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР