Двамата миротворци от Мироопазващите сили на ООН в Ливан (ЮНИФИЛ),

...
Двамата миротворци от Мироопазващите сили на ООН в Ливан (ЮНИФИЛ),
Коментари Харесай

Израел съобщи, че миротворците на ЮНИФИЛ са пострадали при израелски огън в отговор на заплаха

Двамата миротворци от Мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Ливан (ЮНИФИЛ), които бяха ранени по-рано през днешния ден, са потърпевши при израелски огън, когато израелските сили са отговаряли на опасност, се споделя в изказване на Израелските сили за защита (ЦАХАЛ), оповестява Българска телеграфна агенция.

ЦАХАЛ посочи, че часове преди случая са инструктирали миротворците на ЮНИФИЛ да отидат в предпазени зони и да останат там. 

В изказването на израелската войска се оповестява, че ЦАХАЛ правят задълбочена инспекция по случая, откакто са били известени, че миротворците са били ранени " по нехайство ".

По-рано през днешния ден ЮНИФИЛ заяви за удар покрай наблюдателната кула в щаба им в южния ливански град Накурах, при който пострадаха двама чиновници. Единият от ранените миротворци е откаран в болница в близкия град Тир, а на другия е оказана здравна помощ на място. Миротворците оповестиха също, че булдозер на израелската войска е навлязъл в периметъра на друга позиция на ЮНИФИЛ в Южен Ливан, до момента в който израелски танкове са се движили наоколо. В известието се показва, че са били изпратени спомагателни " сини каски ", които да укрепят позицията.

Събитията се случиха ден, откакто ЮНИФИЛ съобщи, че израелски танк е стрелял непосредствено по наблюдателна кула в щаба на организацията, ранявайки двама индонезийски миротворци, и че бойци са атакували бункер наоколо до мястото, където миротворците са се укривали, повреждайки транспортни средства и информационна система. Нападенията провокираха сериозен интернационален отзив.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР