Двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, отговорни за влаковата

...
Двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, отговорни за влаковата
Коментари Харесай

Седем години след трагедията в Хитрино, машинистите на влака влизат в затвора

Двамата машинисти Димитър Михнев и Радослав Петков, виновни за влаковата злополука в Хитрино от 2016 година влизат в пандиза. Това стана ясно, откакто Върховният касационен съд (ВКС) удостовери присъдите им.

Михнев получава присъда от 15 години отнемане от независимост, а Петков - 10 години. Двамата са приети за отговорни за това, че са нарушили разпоредбите на придвижване, като са навлезли в гара Хитрино със 78 км/ч и не са спазили напътствията на предупредителния семафор.

Това докара до дерайлирането на влака и от удара на цистерните изтече газ, който провокира гърмеж на гарата. Взривът поражда, откакто всичките 45 тона пропилен изтичат за няколко минути от цистерната и се възпламеняват от искра в една от къщите.

При случая починаха 7 души, а 14 други бяха ранени. Унищожени бяха и няколко домове на живеещите наоколо поданици на селото.

Съдът постанови, че двамата машинисти са предизвикали по несъобразителност гибелта на седемте души. Техническите експертизи демонстрират, че стоманеният път въпреки и не добре поддържан, е бил механически изправен, само че учредената причина за злополуката е точно високата скорост при нахлуване.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР