Двамата мъже, хванати преди дни с над 7 кг различни

...
Двамата мъже, хванати преди дни с над 7 кг различни
Коментари Харесай

Дилърите, хванати с над 7 кг марихуана, криели дрогата на различни места

Двамата мъже, хванати преди дни с над 7 кг разнообразни опиати край Пловдив,криели дрогата на разнообразни места. Това стана ясно на днешното съвещание, извършено в Окръжен съд- Пловдив. Милен Танчев и Христо Личев  бяха задържани в края на предходната седмицата при акция на отдел Криминална полиция- Пловдив. Техните обвинявания са за това, че в село Бойково, и село Храбрино  сами и като съучастници  са държали за разпространяване наркотични субстанции в огромни количества.
Прочетете още
Общото тегло на откритата марихуана, амфетамин и кокаин е било 7 кг 438 грама .  48-годишния Христо Личев  е упрекнат самостоятелно  за държане на наркотични субстанции в огромни размери за разпространяване.

Днес двамата мъже бяха доведени в съда с белезници и желаеха от магистратите да им бъде наложена по-лека мярка за неотклонение от „ задържане под стража ".

Прокуратурата обаче пожела от арбитър Екатерина Роглекова  настояването за оставянето на обвинените в ареста да бъде доказано. По данни на държавното обвиняване двамата са правили активност и са складирали дрогата на няколко места в Храбрино, Бойково и Пловдив. При извършените обиски криминалистите са намерили 5 кг складирана марихуана в стопанска сграда, намираща се в Бойково. 1кг пакетиран от същия опиат е открит под капака на автомобил на друго място. Останалата дрога- амфетамин, кокаин и част от марихуаната е открита в парцелите на обвинените.

Според прокурора в случай че и двамата бъдат пуснати с по-лека мярка има заплаха от осъществяване на друго закононарушение. В пледоарията си, той уточни, че в досието  на обвинения Личев в интервала от 97- 2026 година има 5 прегрешения, а последното такова е за опиати.  Останалите са за обири, шофиране след приложимост на алкохол и държане на наркотични субстанции, за тях са му налагани условни присъди и санкции. Държавното обвиняване уточни, че другият обвинен Танчев е оправдан, само че е имал едно наказание за противозаконна сеч.

Още при започване на делото бе признат разпитът на дамата на 47-годишния обвинен Милен Танчев,  като тя бе разпитана по отношение на характеристичните данни на обвинения. Жената добави, че двамата работят по фамилния бизнес, който е заведение за бързо хранене в " Смирненски ". Фирмата се води на нейно име, а той е нает от нея на трудов контракт.

„ Заедно сме от 17-години. Учудена съм, че изобщо се намирам тук. Той е доста добър татко, нямали сме никакви проблеми с него ”, съобщи дамата на обвинения.

Защитата на обвинения Личев юрист Константин Давчев съобщи, че най-тежката мярка се взима в изключителни случаи, а в този не са налице. По думите му още не е ясно сигурно типа и количеството на откритите субстанции.

След като изслуша всички страни по делото, съдията реши, че в случай че двамата обвинени бъдат пуснати от ареста няма заплаха да се укрият, само че може да извършат друго закононарушение. Магистратите оставиха Милен Танчев и Христо Личев  зад решетките, като решението на арбитър Екатерина Роглекова е стимулирано от това, че закононарушението е тежко съзнателно и доказателствата събрани досега сочат за причинители точно обвинените.

Решението не е дефинитивно и предстои на обжалване пред Апелативен съд.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР