Двамата кандидати за поста президент на Турция гласуваха. Ердоган гласува

...
Двамата кандидати за поста президент на Турция гласуваха. Ердоган гласува
Коментари Харесай

Ердоган и Кълъчдароглу гласуваха на историческия втори тур на изборите

Двамата претенденти за поста президент на Турция гласоподаваха. Ердоган гласоподава в Истанбул, а Кълъчдароглу в Анкара. Настоящият държавен глава гласоподава дружно със брачната половинка си Емине Ердоган.

„ За първи път в живота на турската народна власт ставаме очевидци на такова гласоподаване и за първи път в историята на света се случва да има до 90% присъединяване. Турският народ даде своя принос за демократичната битка по най-хубавия метод. Пожелавам му вотът да бъде удобен за нашата страна, за нашия народ “, съобщи Ердоган откакто гласоподава.

В изказване след гласуването Кълъчдароглу съобщи: „ Приканвам всички мои съграждани да отидат до урните, с цел да може в тази страна да настъпи същинска независимост и народна власт, с цел да се отървем от властническата администрация. Защото това са избори, които се организират при доста сложни условия. Бяха отправени всевъзможни закани и намеци. Но аз имам вяра в здравия разсъдък на хората. И демокрацията несъмнено ще пристигна в тази страна, ще пристигна свободата, хората ще могат да се разхождат умерено по улиците на тази страна. И ще могат свободно да подлагат на критика политиците. Изпращам ви моите поздрави и почитание. Казвам ви благодаря, че ви има “, сподели той.

Борбата е за 8 милиона души, които не гласоподаваха на първия тур. А вотът е исторически, тъй като за първи път в историята на Турция се организира втори тур на избори. На първия тур на Ердоган не доближи към половин %, с цел да завоюва. Сега социолигията му дава победа и трети мандат. 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР