Двамата кандидати за министър-председателския пост в Австралия дискутираха въпроси, свързани

...
Двамата кандидати за министър-председателския пост в Австралия дискутираха въпроси, свързани
Коментари Харесай

В навечерието на изборите в Австралия все още няма изявен лидер

Двамата претенденти за министър-председателския пост в Австралия дискутираха въпроси, свързани с разноските за живот, корупцията и възходящата инфлация по време на втори спор по-малко от две седмици преди вота, който ще се състои на 21 май, оповестява Bloomberg.

По време на дебата, извършен в Сидни в неделя, диалогът на няколко пъти прерасна в остри нападки сред премиера Скот Морисън и опозиционния водач на лейбъристите Антъни Албанезе. И двамата оповестиха, че другият претендент не е подобаващ да управлява Австралия.

Морисън беше притиснат от рецензиите по отношение на държавната реакция против ковид. На въпрос на Албанезе, обвързван с мненията му през 2021 година, че програмата за имунизация „ не е съревнование ", министър-председателят сподели на съперника си, че бърка, като употребява тези думи.

„ Беше съревнование ", сподели Морисън в неделя вечер. „ А не трябваше да го описваме с тези термини ".

Междувременно Албанезе трябваше да дава отговор на въпроси по отношение на предходната поддръжка на неговата партия за по-близки връзки с Пекин и редица пропуски в първите седмици на акцията му. И двамата водачи не можаха да решат разногласието кой е по-вероятно да сътвори национална комисия за битка с корупцията, като Морисън твърди, че в никакъв случай не е виждал корупция в личната си партия.

Дясноцентристката Либерално-национална коалиция води акция за обезпечаване на исторически четвърти мандат на фона на мощната стопанска система и рекордно ниските равнища на безработица. Правителството обаче изпитва усложнения в опълчването си на лейбъристката съпротива, която води в изследванията на публичното мнение от началото на акцията през април.

С възходящия брой гласоподаватели, които се обръщат към по-малки партии, съществува възможност нито един от двамата водачи да завоюва болшинство в 151-местния парламент.

Нова анкета на Ipsos, оповестена малко преди началото на дебата сред Морисън и Албанезе, демонстрира, че лейбъристката съпротива набира преднина пред ръководещата сега коалиция до 57% по отношение на 43%. Албанезе резервира преднината пред Морисън като желан министър-председател в анкетата на Ipsos.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР