Двамата избягали от Софийския затвор продължават да се издирват, продължават

...
Двамата избягали от Софийския затвор продължават да се издирват, продължават
Коментари Харесай

МВР-шефът: Не знаем къде са избягалите затворници, но ще ги хванем

Двамата избягали от Софийския затвор не престават да се търсят, не престават и сигналите от жители, само че, към този момент не знаем къде са, съобщи вътрешният министър Валентин Радев пред публицисти в коридорите на Народното събрание. Търсим ги и на открито, има алена бюлетина, добави той.

" Рано или късно те ще бъдат хванати, рано или късно и Галеви ще бъдат хванати, системата работи - даже постепенно, значимо е най-после да има наказване ", разяснява вътрешният министър.

Той заяви и първи заключения от отчета за инспекцията на летище " София ", назначена откакто десетки пасажери от полета Амстердам-София влязоха в страната без паспортна инспекция в края на март.

Няма установен предумисъл от страна на чиновниците, сподели министър Радев. От една страна ми хареса, от друга се притеснихме ", разяснява той главният извод от инспекцията за неналичието на предумисъл.

" Най-общо, можем да определим случая като небрежност, само че не желая да употребявам този термин " добави министърът. Безспорно, имало е нарушаване на процедурите, " видяхме, че 43-ма души минаха гладко. ", добави той и разясни, че от производството, което тече сега, ще стане ясно какъв брой и кои чиновници ще бъдат уволнени. Радев напомни, че тринайсетте гранични служители на реда, работещи на столичното летище към този момент са отстранени, с цел да не въздействат на следствието, и на тяхно място са сътрудници от Варна и Бургас.

Освен инспекцията на " Вътрешна сигурност ", Радев е упълномощил и дисциплинарно произвеждане, което значи, че от Групово дело " Гранична полиция " са създали инспекция. Той чака след празниците при започване на май да се знаят заключенията от инспекцията и производството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР