Двамата имаха среща на четири очи, последвана от двустранни разговори

...
Двамата имаха среща на четири очи, последвана от двустранни разговори
Коментари Харесай

Австрия каза Не на Денков за България в Шенген

Двамата имаха среща на четири очи, последвана от двустранни диалози с присъединяване на българската делегация, в която са включени министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова, предава Българска телеграфна агенция.

" Шенген би трябвало да бъде поправен. Докато не е поправен, не можем да разтеглим това пространство ", сподели Нехамер.

" Много сме признателни на България за всички старания и жертви, които поставя, с цел да резервира външните граници на Европейски Съюз, а по този метод и на Австрия ", означи още австрийският канцлер.

Още фотоси от срещата

Снимка: БТА

Българският министър председател: Ако сме в Шенген, ще можем да се фокусираме по-добре върху опазването на външните граници

" Ако България и Румъния са вътре в Шенген, ще може по-ефективно да подпомогнем процесите, които желаеме да се случат в Европа, тъй като ще можем да освободим човешки и материални запаси, с цел да пазим по-добре външните граници и да се фокусираме върху тях ". Това сподели министър председателят Николай Денков след срещата си с австрийския канцлер Карл Нехамер във Виена, където е на еднодневно посещаване.

" Ще можем да понижим цената на транспорта на храни и други артикули от Турция, България и Румъния към Централна и Източна Европа. Това значи по-ниски цени на храните, по-ниска инфлация и повече политическа непоклатимост ", съобщи министър председателят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР