Двамата грабители от заложна къща“ Кеш“ в Пазарджик Иван Куртев

...
Двамата грабители от заложна къща“ Кеш“ в Пазарджик Иван Куртев
Коментари Харесай

Крадци от заложна къща остават в ареста

Двамата грабители от заложна къща “ Кеш “ в Пазарджик Иван Куртев и Димитър Асенов остават в ареста, откакто пловдивският Апелативен съд удостовери най-тежката мярка за неотклонение на сътрудниците си от Окръжния съд в Пазарджик.

Магистратите одобриха, че има действителна заплаха Куртев и Асенов да се укрият или да извършат друго закононарушение, а претекстовете за това са престъпните досиета на нападателите. Единият има 19 присъди, а другият-16, някои от които за похищения върху непозната благосъстоятелност.

Прокурорът по делото показа доказателствата, уличаващи двамата рецидивисти в грабежа, които са се осмелили по обяд на 1 май да извършат обир на заложната къща. Обектът се намира на гърба на постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в града, където непрекъснато има дежурен служител на реда.

Първи в заложната къща нахълтал Куртев, който заплашил служителката вътре Р.И. че ще я простреля, въпреки че бил с голи ръце, и отмъкнал 4 златни гривни и още толкоз златни синджира. Двамата са следили дамата известно време и даже се снабдили с маска за нападението, посочи държавното обвиняване. Веднага след обира бижутата били продадени скоростно, като задачата им била да се снабдят с пари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР