Двамата евродепутати, замесени в Катаргейт - Марк Тарабела и Андреа

...
Двамата евродепутати, замесени в Катаргейт - Марк Тарабела и Андреа
Коментари Харесай

„Катаргейт: Двама евродепутати вече не са част от Алианса на социалистите и демократите

Двамата евродепутати, забъркани в " Катаргейт " - Марк Тарабела и Андреа Коцолино, към този момент не са част от Прогресивния алианс на социалистите и демократите, заяви.

От групата им дадоха период да я изоставен тази седмица. Италианецът Андреа Коцолино се отдръпна, само че белгиецът Марк Тарабела отхвърли, заради което бе отхвърлен. До дни двамата ще преминат към самостоятелните евродепутати.

Прокурорите към този момент желаеха да смъкват имунитета на Марк Тарабела и италианеца Андреа Коцолино. Адвокатите и на двамата евродепутати отхвърлиха да са взели участие в абсурда, само че настояването се преглежда от правната комисия на Парламента, заяви Би Би Си.

В Италия пък бе задържана Моника Росана Белини - счетоводител на някогашния евродепутат Пиер Антонио Панцери, който е основната фигура в абсурда. Тя бе арестувана по искане на белгийската прокуратура.

Преди това стана известно, че Панцери, се е съгласил да разкрие кои страни са забъркани и по какъв начин е работила мрежата, заяви Би Би Си. Адвокатът на Панцери съобщи, че клиентът му се е съгласил да " опише всичко ", откакто е постигнал съглашение с прокуратурата. Бившият член на Европейския парламент е един от четиримата обвинени, които са арестувани в Белгия.

Те са обвинени, че са приемали подкупи от Катар и Мароко в подмяна на оказване на въздействие върху Народното събрание в Брюксел. Четиримата бяха упрекнати предишния месец, откакто полицията иззе към 1,5 млн. евро в брой по време на серия от обиски на апартамент, къща и хотел.

Междувременно " Политико " заяви, че председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е пропуснала крайния период да заявява 125 от общо 142 подаръка, които е получила. Тя е вкарала данните в регистъра предходната седмица. Сред оповестените от Мецола блага са монети, шалче и сушена наденица.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР