Двамата достойни български полицаи – Йордан Илиев и Атанас Градев,

...
Двамата достойни български полицаи – Йордан Илиев и Атанас Градев,
Коментари Харесай

Двамата полицаи от Бургас рискували живота си, за да не пострадат пътниците в автобуса

Двамата почтени български служители на реда – Йордан Илиев и Атанас Градев, са работили извънредно професионално. Можело е да приложат различен метод при гонката, само че са си давали сметка, че ще стане автобусна злополука с доста жертви. Рискували са своя живот, с цел да не обиден пасажерите.

Това заключи вътрешният министър Иван Демерджиев в Бургас. Според него полицейските чиновници са били уверени, че водачът на рейса ще спре, само че той освен, че не е спрял, а с висока скорост е помлял патрулния автомобил и лишил живота на двама изключителни чиновници на Министерство на вътрешните работи, предава Флагман.бг.

„ Ако те интензивно се бяха пробвали да спрат рейса, щеше да има 47 жертви. Имали са стеснен брой реакции. Двамата служители на реда са се пробвали да го спрат, до момента в който е навлизал в кръговото кръстовище. Действията на водача ги тълкувам като умишлени. Той е минал съзнателно през полицейския автомобил и е направил ликвидиране. Няма да позволи сходно нещо да се повтори “, безапелационен е служебният министър на вътрешните работи.

Атанас Градев е старши служител на реда в Първо районно управление (на МВР) Бургас. Той е на 43 години, с 18-годишен стаж, а Йордан Илиев е на 31 години със 7-годишен стаж в системата.

В същото време стана ясно, че е задържан притежателят на автобуса-убиец. Става въпрос за шеф на хасковска компания, която е закупила автобуса от Кърджали. Возилото било бракувано и е нямало право да е на пътя, само че търговецът го е предал на двама сирийци от бежанския център в Харманли, които от своя страна са се сдобили с крадени регистрационни табели от Нидерландия.

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР