Двамата братя Теодор и Карл Албрехт започват да работят в

...
Двамата братя Теодор и Карл Албрехт започват да работят в
Коментари Харесай

Aldi - историята на семейството, създало една от най-големите търговски вериги в Европа

Двамата братя Теодор и Карл Албрехт стартират да работят в бакалията на майка си в своя роден град Есен след Втората международна война и от него съумяват да изградят една от най-големите вериги супермаркети в Европа, която към този момент стъпи и на американския пазар.

Става въпрос за съперника на Lild - Aldi, чието име идва кратко точно от Албрехт. За фамилията зад този триумф обаче се знае малко. Представителите на семейството не приказват пред пресата, а и не участват на събития, свързани с компанията.

Според немската преса фамилията няма първокласни имения, частни самолети или яхти, а вместо това е избрало да пази живота си в загадка и да държи едвам няколко хиляди евро в банковите си сметки.

От друга страна Bloomberg пресмята положението им на 38,8 милиарда $.

Но какво още знаем за семейство Албрехт?

През 1913 година Албрехт отварят фамилна бакалия в Есен. През 1946 година братята Теодор и Карл се захващат с бизнеса и последователно отварят десетки магазини под името Aldi - кратко от Albrecht Discount.

Към 1953 година те към този момент имат над 30 магазина в Германия. Шест години по-късно, поради недоразумение дали да продават цигари или не в обектите си, двамата братя разделят компанията на две - Aldi Süd и Aldi Nord.

Така Карл управлява магазините в югозападна Германия, Съединени американски щати, Англия, Австралия и Източна Европа, а Теодор - тези в Западна Германия, Западна и Южна Европа.

11 години по-късно през 1971 година Теодор е похитен, а семейство Албрехт заплащат над 2 милиона $, с цел да го освободят. Това е преломен миг за членовете на семейството, които стартират да водят доста по-затворен метод на живот след случая.

За братята не се знае съвсем нищо, тъй като те в никакъв случай не са излизали пред медиите. Все отново за Теодор се знае, че отглежда диви орхидеи и играе голф постоянно.

Също по този начин е известно, че фамилията живее в имение, сходно на същинска цитадела по брега на река Рур в Есен.

Но въпреки всичко по какъв начин те съумяват да изградят такава комерсиална империя?

Основното, което отличава Aldi от съперниците му е, че предлага артикули на цена под междинната за пазарите, на които оперира. След като компанията се разраства из цяла Европа за колоси в промишлеността като Walmart става невероятно да реализира триумф на континента.

Днес веригата има над 10 000 магазина под двата марката, посредством които оперира.

Компанията към този момент се ръководи от наследниците на двамата братя. Теодор умира през 2010 година на 88-годишна възраст, а ръководството поемат неговите двама сина. Към този интервал благосъстоянието му се пресмята на 116,7 милиарда $.

През 2014 година на 94-годишна възраст умира и брат му Карл - тогавашният най-богат човек в Германия с чисто положение от 26 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР