Двамата братя, обвинени за , отрекоха да е имало умисъл

...
Двамата братя, обвинени за , отрекоха да е имало умисъл
Коментари Харесай

Обвиняемите братя за убийството на българския граничар отричат умисъл

Двамата братя, упрекнати за, отхвърлиха да е имало предумисъл в дейностите им, оповестява bTV.

Енгин и Мустафа Ердован бяха разпитани в съда в Одрин.

Припомняме, предходната година по време на патрул на границата с Турция.

Енгин Ердован призна, че е стрелял в тъмното, откакто видял светлина, защото п омислил, че става въпрос за афганистанци. Носел пушка, тъй като в региона имало диви свине и вълци. През това време брат му Мустафа спял. Двамата били полегнали в долчинка на път за близко село, където отивали като овчари.

Вторият обвинен удостовери, че брат му е стрелял. И той обаче изясни, че в тъмното се заблудил, че стреля по афганистанци.

По думи на Енгин двамата не знаели че са в гранична зона, защото нямало табела. " Виновен съм, само че стрелях по нехайство. Не одобрявам обвиняването за съзнателно ликвидиране ", съобщи той в правосъдната зала.
 Братята, арестувани за гибелта на Петър Бъчваров, са психологично заболели
Братята, арестувани за гибелта на Петър Бъчваров, са психологично заболели

Сега следите им водят към село Татарлар, където са живели последно

На делото участваха и, които бяха конституирани като частни обвинители. В съда стана ясно, че те нямат финансови искания. Настояха само за обективна присъда - пожизнен затвор без право на подмяна.

Адвокатът на фамилията Джошкун Молла е безапелационен, че убийството е било планувано от братята и осъществено с особена свирепост и смелост.

Следващото правосъдно съвещание е планувано за 14 декември.

Съдията изиска на съвещанието да даде показания и Рашко Рашков - военнослужещият от българската войска, който е бил в патрулната двойка със сержант Бъчваров. Според съда това е единственото, което липсва по делото, с цел да се произнесе присъда.

В залата участва шефът на ГДНП Антон Златанов , който съдията прикани да спомага за показанията на Рашков. Златанов се ангажира да приказва както с военнослужещия, патрулирал с жертвите, по този начин и с Министерството на защитата и прокуратурата, с цел да се форсира процедурата по предоставяне на показания. Турската страна е поискала и да й бъдат изпратени доказателствата за вредите, нанесени по автомобила.
 Турция реши да построи монумент на убития български граничар
Турция реши да построи монумент на убития български граничар

Паметникът на Петър Бъчваров ще бъде подложен на българо-турската граница

В случай че Рашков не пожелае да сводетелства пред съда в Одрин, има опция да го направи пред български съд, за което ще бъде задействана процедура.

След съвещанието шефът на " Гранична полиция " заяви, че на мястото на случая на граничната вадичка до Голям Дервент и досега не е построена сензорна система и видеонаблюдение . По негови данни 110 от общо 260 км по границата с Турция не са обезпечени с техника за наблюдаване. Той обаче увери, че това следва да бъде заложено в бюджета за идната година

Златанов се ангажира страната да бъде до фамилията на починалия служител на реда по време на целия развой.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР