Двамата братя, които бяха , са привлечени като обвиняеми. Това

...
Двамата братя, които бяха , са привлечени като обвиняеми. Това
Коментари Харесай

Братята, задържани за смъртта на мъж в Брезнишко, са привлечени като обвиняеми

Двамата братя , които бяха, са привлечени като обвинени . Това оповестиха от пресцентъра на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Перник.

Припомняме, че сигнал за умрял мъж под заслон в къщата му в брезнишкото с. Режанци е бил подаден към 07:20 часа на 4 ноември на тел. 112. Пристигналите на място медици са установили гибелта, а при подхванатия оглед криминалистите са открили разрушена входната врата на къщата, от която са били откраднати 3 ловни пушки , мобилен телефон и правоприемник за тв приемник .

В рамките на оперативните дейности, извършени под наблюдението на Окръжната прокуратура в Перник, проверяващите задържали двама братя на 40 и 44 години , познати на полицията и осъждани. Служителите на реда са открили, че 44-годишният е някогашен шурей на умрелия и фамилиите отдавна имали непрекъснати търкания и проблеми.

Ловните пушки са били открити скрити в гориста околност в региона на пернишко село.

Първоначално е стартирано следствие за ликвидиране по член 115 от Наказателния кодекс, само че след осъществената аутопсия е открито, че гибелта е настъпила от получен инфаркт . Така следствието продължава по формирано досъдебно произвеждане за обир – член 199, алинея 1, т.2 вр. член 198, алинея 1 от Наказателния кодекс.

След извършени голям брой процесуално-следствени дейности двамата братя са арестувани за период до 72 часа с прокурорско разпореждане и са привлечени като обвинени. Предстои да бъде импортирано искане в съда, за налагане на мярка за неотклонение.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР