Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови от Цалапица остават

...
Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови от Цалапица остават
Коментари Харесай

Съдът отказа да раздели близнаците от Цалапица в отделни килии

Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови от Цалапица остават дефинитивно в една килия. Това стана ясно от майката на убития Димитър Малинов, която заяви преди минути, че съдът не е почел молбата й двамата арестанти да бъдат преместени на разнообразни места, с цел да не реализират контакт. По думите на Атанаска Бакалова не е дадена основателна причина от страна на съда, а отговорът е бил единствено „ без почитание ”, написа.

Припомняме, че в молбата на майката до Районен съд- Пловдив и до районния арбитър, беше вписано, че при тази обстановка на взаимно съжителстване на двамата братя, може да се докара до щета на правосъдното разследване. Атанаска Бакалова е прецизирала, че поради, че двамата обвинени са непрекъснато дружно, могат да уговарят дейностите си, както и разнообразни версии.

Припомняме, че на предходното  правосъдно съвещание съдът остави двамата братя още веднъж зад решетките. Магистратите не дадоха ход на делото, с цел да бъде изчакан разпитът на задържания в Дания Рангел Бизюрев. На делото също по този начин бе отхвърлен и отказ на наблюдаващия прокурор Димитър Костов, като Бакалова написа във Facebook профила си, че към момента не е получила отговор от Районна прокуратура и Главния прокурор на България Борислав Сарафов по този въпрос.

Няма законово ограничаване, което да не разрешава двама обвинени да бъдат настанени в една и съща килия. Решението по тази причина е на наблюдаващия прокурор. В доста случаи обвинени се слагат дружно, като в килията се настаняват и други арестувани, които е допустимо да слушат диалозите сред двамата и по-късно да свидетелсват. 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР