Двамата бивши вътрешни министри от управлението на ГЕРБ Младен Маринов

...
Двамата бивши вътрешни министри от управлението на ГЕРБ Младен Маринов
Коментари Харесай

Бивши вътрешни министри от ГЕРБ не говорят за оставки, а за бити полицаи

Двамата някогашни вътрешни министри от ръководството на ГЕРБ Младен Маринов и Христо Терзийски обявиха отхвърлиха да отговорят на въпроса дали обмислят да подадат оставки като народни представители.

На къс брифинг в Народното събрание те разясниха записите, на които се вижда полицейско принуждение над протестиращи младежи от лятото на 2020 година. На извъредно съвещание в Народното събрание през днешния ден, служебният отраслов министър Бойко Рашков удостовери пред депутатите, че, че прокуратурата също са знаели, само че досъдебни производства против потвърдените четирима служители на реда, които са били хората на митингите, няма.

" Записите са приобщени към дисциплинарното произвеждане, след което са изпратени по подготвеност в прокуратурата. Това е което постанова и разрешава законовият ред. Тези записи не са укривани ”, изясни Маринов, който прикани въпросът да не изважда от публичното внимание множеството случаи на тежко потърпевши служители на реда .

" Аз съм извънредно удовлетворен за това, че Младен Маринов и аз към този момент станахме обект на офанзивата за полицейското принуждение. Ние, в качеството си на политически фигури, сме удовлетворени от това нещо. Не може българската полиция да бъде употребена и поругавана с политически цели. Особено, когато следва началото на нова предизборна акция. Част от водачи на политически сили са народни представители, с помощта на потреблението на тези митинги ", добави някогашният силов министър Христо Терзийски.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР