Двамата бити от полицаите младежи по време на протеста в

...
Двамата бити от полицаите младежи по време на протеста в
Коментари Харесай

От “Пирогов” съобщиха какво е състоянието на пострадалите на протеста

Двамата бити от служителите на реда младежи по време на митинга в петък вечер са в положително положение, стана ясно от изказване на "Пирогов ". Нощта е минала умерено и те не престават да са настанени в неврохирургията на болничното заведение без заплаха за живота.

Младежите – на 21 и 29 година, остават за наблюдаване и лекуване в многопрофилната болница.

Други трима души са минали през незабавния травматологичен кабинет, само че не са били признати в лечебното заведение.

От "Пирогов " през вчерашния ден опровергаха появилата се информация в обществените мрежи, че има умрял след напрежението пред Министерски съвет в петък вечер.

Вчера стана ясно, че единият юноша, пребит от униформените, се споделя Евгений Марчев и е студент втори курс по право в Хага. Неговите родители оповестиха, че той е с тежко комоцио, голям брой кръвонасядания, охлузвания и три пъти е припадал по време на задържането.

Момчето е било пребито, без да е показало експанзия по отношение на униформените, твърди бащата, който също се споделя Евгений Марчев. Цяла нощ не му е оказана здравна помощ, макар че майка му, която е хирург - доктор Димитрова, е открила персонално тежкото му положение.

Според описа на бащата, младият Евгений Марчев се озовал на митинга с другари. В един миг се озовал на първа линия покрай Министерския съвет. Зад него напирали младежи с маски, черни блузи с къси ръкави и шапки. Те блъскали мощно хората пред тях.

Тогава студентът бил извлечен от полицията и пребит. След като бил пребит, синът бил закаран в Трето РПУ. Притеснените му родители отишли там и почнали да се молят да го видят. Дошла кола за спешна помощ и откарала различен задържан - юноша с кървава рана на ръката. На нея обаче не е бил качен Марчев.

След настоятелни молби от страна на родителите майката била позволена да го прегледа в килията и открила доста тежкото му положение. От Трето РПУ пратили родителите в Столична дирекция на вътрешните работи да желаят позволение за кола за спешна помощ. Чак сутринта раненият Марчев бил откаран в "Пирогов " и настанен в неврохирургията.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР