Двамата били заедно от 5 г., нямали проблеми и скандалиЕдногодишната

...
Двамата били заедно от 5 г., нямали проблеми и скандалиЕдногодишната
Коментари Харесай

Млад мъж закла жена си и заби ножа във врата си

Двамата били дружно от 5 година, нямали проблеми и кавги
Едногодишната им дъщеричка плакала денонощие до труповете на родителите си

Ключар разрушил вратата

Преди 6 година една покруса в Пловдив потресе цяла България. Тя се разигра в дома на младо семейство в „ Кючук Париж “ и остави два натрупа след себе си. Разследването по този начин и не можа да даде отговор на въпроса какво е предиздвикало 32-годишен мъж да умъртви жена си и по-късно да посегне и на личния си живот.

На 15 март 2018 година един млад мъж отива в дома на родителите си на ул. „ Димо Хаджидимов “ в Пловдив, с цел да види брат си – 32-годишния Ради Енев. Преди това той му звъни неведнъж по телефона, само че никой не подвига слушалката. Мъжът има неприятно предусещане. Ден преди този момент снаха му се е пробвала да се свърже с него, в този момент телефоните на фамилията не дават отговор.

Братът на Ради има ключ, само че отвътре апартаментът в „ Кючук Париж “ в Пловдив е заключен. Ясно се чува обаче, по какъв начин плаче 1-годишното дете на Еневи. Съседите настояват, че по този начин е към този момент съвсем денонощие. Силно обезпокоен братът се обажда на ключар, който съумява да отвори входната врата, макар че е с тройно заключване.

Гледката, която ще се разкрие пред очите на двамата мъже, е ужасяваща. Ради лежи по очи в коридора с нож, забит във врата му, ръката му още стиска хладното оръжие. В кухнята на пода е жена му Илияна, потънала в кръв. Гърлото ѝ е прерязано, а по ръцете, с които се е защитавала, има дълбоки рани. В 16,08 ч. ключарят подава сигнал в дежурната на Първо РПУ в града под тепетата, 2 минути по-късно звъни и на тел. 112, а братът на Ради изнася детето.

За минути регионът почернява от полиция, пристигналият екип на Спешна помощ единствено установил настъпването на гибелта на младата двойка. Часове наред полицията прави оглед на мястото на нещастието, разпитва съседи и търси аргументите за разигралата се на 14 март покруса. Такива обаче очевидно няма. Откриването на претекстовете за убийството затруднява извънредно доста полицията.



На мястото на нещастието са били направени няколко огледа, само че аргументите за нея останаха незнайни.

Разследващите не откриват в фамилията да е имало проблеми и чести кавги. Няма данни за ревнивост, за любовен триъгълник, нито за съществуване на огромни отговорности или заеми, които да се трансфорат в причина за нещастието. Работещите по случая се стопират на психологичен проблем у Ради като най-вероятна версия за кървавата баня в жилището на ул. „ Димо Хаджидимов “. За малко се появява и версия, че първа Илияна е нападнала Ради, след което се е самоубила, само че в нейна поддръжка не се появяват никакви доказателства. Каква обаче е действителната причина, ще остане загадка както за проверяващите, по този начин и за околните на младата двойка.

Трагедията с Ради и Илияна обръща всекидневието на целия квартал. Апартаментът на двойката остава запечатан за осъществяването на следствени дейности, а съседите месеци наред се чудят какво може да се окаже причина за такава жестока гибел. „ На 15 март следобяд се качих в асансьора дружно с брата на Ради. Той си имаше ключ и се опита с него да отвори вратата на жилището му, само че бравата бе превъртяна ”, споделя след кървавата покруса Галина, която живее врата до врата с убитото семейство. Жената чула по какъв начин братът и ключарят извикали полиция. По думите му по нищо не личало Ради и Илияна да имат проблеми между тях. Извеждали дружно бебето и пазарували. Галина, която също имала малко дете, постоянно се виждала с Илияна. Пред нея тя не е споделяла терзания. Друга съседка твърди, че познава Ради от дребен. Бил мирен, добър и спокоен. Допреди няколко години работел в склад на пловдивско дружество за електро материали, по-късно се хванал в друга компания, където получавал положителни пари. Отскоро живеел в жилището с Илияна. Не поддържали близки връзки с хората от входа, само че били учтиви.

Преди да се разиграе кървавата покруса в „ Кючук Париж “, Ради и половинката му Илияна са били неразделни близо пет години. Това демонстрират фотосите в интернет на убитата от приятеля и бащата на детето си млада жена. През лятото на 2013 година Илияна е разгласила в профила си във Facebook кадър от планински излет, на който двамата са прегърнати на фона на поляна и горски дървета. Година по-късно в профила й има пусната фотография на Ради с мощен мотоциклет. През идната година пък очевидно двамата са били на море в Несебър и Илияна е пуснала три фрагмента, на които е снимана пред старините в античния морски град. В последно време обаче в профила си младата жена е качвала единствено фотоси на страховити кучета. Нещо в фамилията очевидно се е счупило, само че младата жена не споделяла с приятелки за проблеми и гибелта на младото семейство ще остане мистерия.
Цяло знамение е, че момиченцето е живо 
Година по-рано боен простреля жена си и децата си и се гръмна



Година по-рано военният Георги Тепавичаров простреля жена си Николина и двете им деца и се гръмна.

Криминалисти настояват, че е цяло знамение, че дъщеричката на Еневи е останала жива. По думите им нормално в такива случаи килърът ликвидира цялото семейство, преди да посегне на живота си. Година преди разигралата се покруса, военният Георги Тепавичаров от Пловдив простреля жена си и двете си деца и се гръмна. Трагедията се разигра още веднъж в „ Кючук Париж “, а близки и съседи твърдяха, че фамилията живеело заедно, а Георги бил мирен човек и на мравката път правел. Експерти тогава обясниха, че мъжът бил изпаднал в тежка меланхолия, поради неспособност да изплаща заемите си. Той евентуално е решил, че по този начин избавя от тежки страдания децата и жена си, за които не виждал никакво бъдеще. Труповете на фамилията разкрил брат му, на който военният дал ключ, с цел да не разрушава вратата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР