Двамата български атлети Милица Мирчева и Иво Балабанов се представиха

...
Двамата български атлети Милица Мирчева и Иво Балабанов се представиха
Коментари Харесай

Милица Мирчева и Иво Балабанов с нови националки рекорди шосе и добро представяне на световното в Рига

Двамата български спортисти Милица Мирчева и Иво Балабанов се показаха почтено и сложиха нови национални върхове в дисциплината 5 км на шосе по време на историческото първо международно състезание по шосейни бягания, което се организира в Рига, Латвия.

В конкуренцията при дамите Мирчева се подреди 13-а с резултат 15:45 минути и по този метод записва най-хубавото си достижение на международно състезание, откакто до този миг това беше 15-ото ѝ място от маратона в Оргеон през 2022-а година.

Припомняме ви, че националният връх на България на писта на 5000 метра си остава на Даниела Йорданова – 14:56.95 минути от финала на Олимпийските игри в Сидни 2000.

Шампионка при дамите в Рига стана кенийката Беатрис Чебет, който спря хронометрите на 14:35 минути, изпреварвайки във финалния спринт своята сънародничка Лилиян Ренгерук. Трета остана международната рекордьорка в дисциплината Еджегайеху Тайе от Етиопия.



При мъжете Иво Балабанов също се показа чудесно, заемайки 21-о място на финала също с нов народен връх на шосе - 13:41 минути.

Това достижение е и третото най-хубаво в историята на България на 5000 метра след тези на Евгени Игнатов, който държи върха на писта с 13:13.15 минути и Георги Тихов с 13:37.60 минути.

Титлата при мъжете сграбчи Хагос Гебривет от Етиопия, който изпревари в последните метри своя съотечественик Йомиф Кеджелча. Последното място на почетната стълбичка заслужи Николас Кипкорир от Кения.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР