Двамата българи, , превозваща 11 тона хашиш, са отказали подкрепа

...
Двамата българи, , превозваща 11 тона хашиш, са отказали подкрепа
Коментари Харесай

Българите, заловени с 11 тона хашиш в Италия, са отказали помощ от властите у нас

Двамата българи,, пренасяща 11 тона хашиш, са отказали поддръжка от българските управляващи. Очаква се те да изтърпят присъдите си в Италия. В момента са в пандиза в сицилианския град Рагуза, заяви.

Двамата мъже, които са от Варна, бяха арестувани през вчерашния ден при акция на испанските и италианските управляващи. Плавателният съд е плавал под холандски байрак край Сицилия. На него бяха открити 400 пакета хашиш от 7 типа.

Каналът към сицилианския остров се оказа автомагистрала за интернационален трафик на опиати. Сънародниците ни са се пробвали да потопят яхтата, когато са видели наближаването на полицията, а органите на реда реагираха, тъй като бяха получили съответен сигнал от испанските си сътрудници.

Случаят на българи, които прекарват яхти, не е нов за Италия. Преди към десетина имаше една доста огромна интервенция, наречена „ Кокаиновите крале ”. Тогава бяха задържани повече от 30 индивида, а над половината от тях бяха българи. Между тях беше и небезизвестният Евелин Банев – Брендо. Тогава те прекарваха по същия метод – с първокласни яхти опиати от Латинска Америка, Испания, Италия и към България. А този път става въпрос за хашиш, който евентуално се отглежда в Северна Африка и се прекарва по маршрут от Мароко, през Либия към Европа.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР