Двамата българи, които се прибраха от китайския град Ухан, са

...
Двамата българи, които се прибраха от китайския град Ухан, са
Коментари Харесай

ВМА: Отрицателни са тестовете на двамата българи, евакуирани от Ухан

Двамата българи, които се прибраха от китайския град Ухан, са минали тестванията за ковид във ВМА и те са били негативни. Това заяви тази заран доцент Георги Попов, шеф катедра „ Инфекциозни болести”.

От болничното заведение твърдят, че за момента няма учредения за суматоха. Двамата признати – един мъж и една жена, са в положително положение, само че ще останат под наблюдаване.

„ На междинния инкубационен интервал ще създадем нов тест”, разясни доцент Попов.

Засега са настанени в стаи с следен достъп.

Разпоредените в края на предходната седмица ограничения за недопускане на ковид в България са в действие, а в случай че се постанова, ще бъдат разпоредени още. Това съобщи доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор.

„ Освен на Летище София, медицински експерти има към този момент и във Варна и Бургас. Това ще продължи до второ разпореждане. По-важно е здравната система в страната да е в положение в точния момент да хване такива случаи, да ги изолира и да не се допусне вътрешно предаване на вируса”, съобщи доктор Кунчев. „ Има данни за относително сполучливо лекуване в Тайланд, само че всичко е на ранен етап”.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР