Двама здравни работници от една и съща болница в Аляска

...
Двама здравни работници от една и съща болница в Аляска
Коментари Харесай

Двама здравни служители в Аляска с тежки реакции след имунизация с ваксината на Pfizer

Двама здравни служащи от една и съща болница в Аляска развиха съществени реакции след слагането на имунизацията Pfizer тази седмица, заяви в. “Ню Йорк Таймс “. Здравните управляващи обявиха, че тези случаи няма да нарушат проектите им за имунизация и споделят информацията в името на прозрачността.

Първият случай е на жена на междинна възраст, която няма здравна история с алергии. Тя е получила анафилактичен потрес 10 минути след приемане на имунизацията в районната болница Бартлет в Джуно във вторник, заяви чиновник на болничното заведение. Тя е получила обрив по лицето и торса, зной и нараснал пулс.
Д-р Линди Джоунс, медицински шеф на незабавното поделение на болничното заведение, сподели, че на служащия първо е направена инжекция с епинефрин, общоприетоо лекуване за тежки алергични реакции. Симптомите ѝ отшумяват, само че по-късно се появяват още веднъж и тя е лекувана със стероиди и епинефрин на капки. Очаква се тя да бъде изписана в четвъртък.

Вторият служащ е получил дозата си си в сряда и е развил подутина на очите, замаяност и драскане в гърло 10 минути след инжектирането, се споделя в изказване на болничното заведение. Той е откаран в незабавното поделение и е лекуван с епинефрин, Pepcid и Benadryl, макар че болничното заведение съобщи, че реакцията не се смята за анафилактичен потрес. Работникът се е възстановил в границите на един час и е бил освободен.

От болничното заведение, която е направила общо 144 имунизации от сряда вечерта, обявиха, че и двамата служащи не желаят опитът им да има негативно влияние върху другите, които се подлагат за имунизацията.

Здравните управляващи в Аляска споделиха, че не възнамеряват да трансформират схемата, дозата и режима на имунизиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР