Двама заложници на Хамас на 60 и 70 години са

...
Двама заложници на Хамас на 60 и 70 години са
Коментари Харесай

Израел освободи първите цивилни заложници в Газа след ожесточен щурм

Двама заложници на " Хамас " на 60 и 70 години са освободени при интервенция на израелската войска в град Рафа в Ивицата Газа , оповестиха международните организации.

След 128 дни в плен в Израел се завръщат Фернандо Симон Марман и Луис Хар, съобщи Си Ен Ен.

Двамата мъже са отвлечени от палестинската терористична формация от кибуца Нир Ижак при офанзивата на 7 октомври м.г., която постави началото на войната в Близкия изток.

Двамата са в положително здраве и са отведени в болница за прегледи, заяви израелската войска.

По-рано от Червения полумесец оповестиха, че Рафа е подложен на израелска офанзива. Най-малко 37 палестинци са убити, има и доста ранени.

Снощи американският президент Джо Байдън е провел телефонен диалог с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, с цел да го призове да не подхваща военна интервенция в Рафа, без благонадежден проект за отбрана на цивилните. Байдън е призовал да бъде обезпечена сигурността на 1 млн. души, които са потърсили леговище в Рафа. От началото на войната повече от половината от популацията на анклава живее в града.

Нетаняху е декларирал, че на север от Рафа има задоволително място, където хората от града да се преселят. Обявил е още, че всеки, който е срещу израелската интервенция в палестинския град, поддържа " Хамас ". Тел Авив твърди, че в Рафа са ситуирани четири батальона на ислямистката организация.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР