Двама загинаха при нов въздушен удар на Израел срещу ивицата

...
Двама загинаха при нов въздушен удар на Израел срещу ивицата
Коментари Харесай

Двама загинаха при нова израелска атака срещу ивицата Газа

Двама починаха при нов въздушен удар на Израел против линията Газа, оповестява " Франс прес.

С тях броят на убитите от израелските офанзиви във вторник набъбна до 15 души.

Министерството на здравеопазването в следената от " Хамас " територия уточни, че двама мъже са починали в резултат на въздушен удар по транспортно средство в Хан Юнис, в южната част на Газа.

По данни на израелската войска жертвите са били част от " терористичен отряд " на Ислямския джихад, подготвящ ракетна офанзива против Израел.

Тази нощ при други израелски удари
 13 убити при въздушни удари на Израел против линията Газа
13 убити при въздушни удари на Израел против линията Газа

Ликвидирани са трима командири на " Ислямски джихад "

Палестинският министър председател Мохамад Щайех съобщи, че израелското държавно управление отпред с Бенямин Нетаняху употребява обстановката в линията Газа като метод да отвлече вниманието на обществеността от личната си институционална рецесия.

По негови думи последните въздушни удари, осъществени от Израел против Газа, са а кт на " експанзия " и " проведен държавен тероризъм " и " превод на процедура на доктрината за ликвидиране, изпепеляване и геноцид, която властимащите в Израел от дълго време изповядват ".

Той прикани Организация на обединените нации да осъди Израел за дейностите му и да не разреши на водачите му да " избегнат възмездието ".

Турското външно министерство също осъди дейностите на Израел и прикани управляващите да прекратят насилието в линията Газа, с цел да се избегне ескалация на напрежението в района.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР