Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на

...
Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на
Коментари Харесай

Уникално: Японци пеят нашия фолклор в Токио

Двама японци от трупата на Старозагорската опера по време на лятната си почивка показаха концерт с български национални песни в Токио, който завоюва хиляди лайкове във фейсбук. Оркестърът е формиран от техни сънародници, които разучават за дни нашите ритми.

Ацуфуми и Сачи Уджийе към този момент са в Стара Загора. И бързат да се похвалят, че към този момент са семейство. Концертът им е тяхна взаимна самодейност.

„ Публиката беше доста удовлетворена да слуша, да гледа български ритми, в Япония нямаме такива ритми 7/8 и 9/8. За вас това  е обикновено, а за нас – неповторимо “, описа пред Българска телеграфна агенция Ацуфуми.

Той и Сачи са единствено от две години в България. Изкушени са от българския фолклор, който става част от живота им и се включват в още една натрупа – Фолклорен танцов клуб при Община Стара Загора.

Двамата са ученици на музикалната академия в Токио специализират две години в Миланската Скала. Печелят интернационален конкурс и идват в Старозагорската опера. Той свири на ударни принадлежности, а тя е хорист.

Ацуфуми признава, че се усеща доста добре тук и е  доста удовлетворен от работата си в оркестъра. „ Имам доста благоприятни условия с оркестъра да изсвирвам нови неща и да се развъртвам като музикант “, добави той.

Японският музикант работи  по плана на операта „ С ударните принадлежности в час “ и преподава на възпитаници. Стара Загора ще бъде част от фамилната му история, тъй като тук ще се роди и първото му дете.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР