Двама врачани са се разболели от варицела, а други двама

...
Двама врачани са се разболели от варицела, а други двама
Коментари Харесай

Пазете се! Шарка, туберкулоза, хепатит и ламблиоза повалят врачани

Двама врачани са се разболели от варицела, а други двама от туберкулоза през миналата седмица, научи организация BulNews. Данните на здравните управляващи демонстрират, че на територията на региона има открити два случая на заразяване с хепатит А, a други двама поданици са повалени от ламблиоза.
Туберкулозата е заболяване, което в случай че не се лекува води до гибел при повече от 50% от инфектираните. Най-застрашени от заразяване и заболяване са живеещите и работещите в едно помещение с болния, само че не всеки контактен се разболява. От туберкулоза страдат най-вече хора с потисната имунна система.
Хепатит А е вирусна зараза, която може да аргументи възпалително заболяване на черния дроб и увреждането му. За разлика от другите форми на вирусен хепатит, хепатит А нормално протича леко до умерено и продължителността му не е огромна. Инфекцията нормално се предава посредством инфектирана вода или храна.
Ламблиозата пък съставлява протозойна зараза, която визира тънкото черво. Заразяването става посредством усвояване на цисти със нечисти ръце, хранителни артикули, вода. Механични преносители са мухите и хлебарките.
Варицелата пък е вид шарка, от която боледуват основно децата до 10 години. Тя протича с обрив по кожата и се придвижва се по въздушно-капков път.
От здравната работа оповестяват, че записаните остри респираторни болести и грип за миналата седмица са 21 случая.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР