Двама водачи предложили подкупи на служители от РУ-Септември и Участък

...
Двама водачи предложили подкупи на служители от РУ-Септември и Участък
Коментари Харесай

Двама водачи, предложили подкупи на служители край Пазарджик са задържани

Двама водачи предложили подкупи на чиновници от РУ-Септември и Участък „ Изток “ при РУ-Пазарджик са арестувани в ареста. Първият случай е документиран в петък следобяд на една от улиците на гр. Септември. Автопатрул забелязал нарушаване на лидер на лек автомобил, който униформените спрели. Докато са правила инспекцията водачът извадил банкнота с номинал от 50 лв. и я оставил на служителите на реда. Оказало се, че той е 60-годишен гражданин на София и е арестуван за период от 24 часа в ареста на РУ-Септември. Доста по-дързък се оказал 18-годишен младеж от Пазарджик.
Прочетете още
Около 01.30ч. в неделя на една от улиците в квартал „ Изток “ автопатрул при локалния сектор направил инспекция на Мерцедес “ с задгранична регистрация. Полицаите открили, че зад кормилото е недееспособен 17-годишен гражданин на квартала, а до него във возилото пътувал 18-годишен негов другар. Незабавно били подхванати дейности за констатиране на нарушаването и сформиране на акт по Закона за придвижване по пътищата. В този миг пълнолетният юноша пъхнал под служебните документи на униформените няколко банкноти с номинал от 20 и 50 лв.. Той е арестуван неотложно, като било открито, че препоръчаният рушвет е в размер на 350 лв.. По случая е формирано досъдебно произвеждане. Тийнейджърът е арестуван за период от 24 часа в РУ-Пазарджик.  

За времето от петък до през днешния ден полицейски производства са формирани непосредствено шестима водачи. В региона на Автомагистрала „ Тракия “ екип на бранш „ Пътна полиция “ спрял за инспекция лек автомобил „ Опел “, ръководен от 53-годишен чужденец пребиваващ на територията на страната ни. Пътните служители на реда открили, че той е недееспособен и е зад кормилото под въздействието на опиати. Под въздействието на дрога са засечени още двама водачи на 29-години от велинградското село Биркова и  19-годишен от Белово. По време на засилените инспекции в цялата област през уикенда били засечени още 45-годишен столичанин и 59-годишен мъж от Пещера. Те карали надлежно с 1.91 и 1.35 промила централизация на алкохол в издишания въздух. Почерпен с алкохол лидер стана участник и във верижна злополука през вчерашния ден, която сътвори усложнение на придвижващите се по пътя Варвара-Велинград. Сигнал за случая се получил през вчерашния ден следобяд в РУ-Велинград. Незабавно към мястото били ориентирани екипи на ръководството в курорта, сътрудниците им от РУ-Септември пожарната и кола за спешна помощ на „ Спешна помощ “. Полицаите открили, че е станала верижна злополука сред две леки коли и микробус. За наслада няма съществено потърпевши при случая. Всички водачи били тествани с дрегер, като при единия от водачите на лек автомобил „ Дачия “ уредът отчел 1.85 промила. 45-годишният мъж от Пловдив е арестуван в ареста на РУ-Велинград.       
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР