Двама възпитаници от специалност Право на Варненския свободен университет Черноризец

...
Двама възпитаници от специалност Право на Варненския свободен университет Черноризец
Коментари Харесай

Окръжен съд - Варна прие двама нови стажанти

Двама ученици от компетентност " Право " на Варненския свободен университет " Черноризец Храбър " встъпиха като стажант-юристи в Окръжен съд - Варна. За тях наложителният професионален стаж е последната обучителна стъпка, преди да положат изпит и да придобият юридическа дееспособност.

По традиция, стажантски книжки бяха връчени на правосъдните претенденти от ръководителя на институцията – арбитър Марин Маринов. Те разговаряха с него за желаната от тях сфера на развиване, а той ги прикани да се възползват от опцията сами да си изберат съдия-наставник от състава на Окръжен съд – Варна, който да им разпорежда писането на правосъдни актове. Съдия Маринов пожела на новите стажанти да преминат дейно своя стаж и им напомни, че в действителност юристите вземат решение проблемите в общественото другарство и всеки опит насъбран авансово ще им бъде от изгода.

Съдебните претенденти получиха спомагателна информация за това, по какъв начин ще преминат 6 месеца запознаване със правосъдната система. Те ще имат 2 месеца общ и 4 месеца профилиран стаж. През това време те би трябвало да се срещнат с организацията и работата на органите на правосъдната власт, адвокатурата и нотариалната активност.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР