Двама варненци ще бъдат съдени за държане с цел разпространение

...
Двама варненци ще бъдат съдени за държане с цел разпространение
Коментари Харесай

Двама варненци превърнаха бивша мандра в наркооранжерия

Двама варненци ще бъдат съдени за държане за разпространяване на близо 8 кг наркотични субстанции и развъждане на марихуана, оповестиха от Окръжната прокуратура в града.

Мъжете са на 45 и 46 години. В началото на 2022 година обвинените решили да се занимават с развъждане, сушене и разпространяване на марихуана. За задачата избрали леснодостъпен парцел във варненското село Млада армия – някогашна мандра и плодохранилище, закупили го и почнали да го оборудват.

Оборудването включвало среднотемпературна камера, вентилатори, осветителни тела със стабилизатори, въздуховоди, филтри, влагоуловител, детайли за създаване на капково напояване и други. Закупени били специфични торове, почва, саксии. Последвало засаждане на 450 растения от рода на конопа и разпределение на предходна годишна продукция в особено обособените за предпазване пространства.

На 21 август предходната година, след получен сигнал за идна договорка, наркооранжерията била разкрита при профилирана интервенция под надзора на прокуратурата.

На място, с изключение на свежите растения, били открити чували, съдържащи пликове със суха тревиста маса. Общото тегло на конфискуваната неразрешена субстанция, подготвена за продажба, било близо 8 кг.

Ако бъдат приети за отговорни, двамата мъже могат да получат наказване от 2 до 8 години затвор и санкция от 5000 до 20 000 лв..
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР