Двама украинци бяха задържани в Бургас. Срещу тях е повдигнато

...
Двама украинци бяха задържани в Бургас. Срещу тях е повдигнато
Коментари Харесай

Задържаните за обир украинци: Биха ни в ареста, удряха ни с ток

Двама украинци бяха арестувани в Бургас. Срещу тях е повдигнато обвиняване за грабеж на апартамент, при който са откраднати пари и бижута на стойност над 100 000 лв.. 

Районната прокуратура изиска непрекъснатия им арест. А двамата арестувани обявиха, че са били бити. Започва инспекция по случая.

Двамата украинци са арестувани в четвъртък. По линия на интернационалното съдействие е получена информация, че двамата имат богато престъпно минало. Днес бяха доведени в съда.

„ 30 минути ме удряха с ток, биха ме, без юрист. Не разрешаваха да звънна, изобщо без права, без преводач.

Просто ни унищожаваха. Просто две денонощия ни унищожаваха. Но нищо не съм подписал, тъй като съм почтен. Вижте ме, имам и следи от електрошок ”, сподели Денис Шейтанов.

„ Мен ме арестуваха пред детето ми, биха ме с електрошок, пред детето ми и пред жена ми ”, описа Руслан Добровски.

Съпругата на единия  от арестуваните съобщи, че са задържани непозволено. И отхвърли да са намерили пари в дома им.

„ Не, нищо не са намерили. Той не никакъв престъпен вид, той е естествен човек ”, сподели дамата.

„ Парите ли? Жена ми имаше магазин за бижута в Украйна ”, сподели Руслан Добровски.

„ От мен нищо не взеха. Намериха 300 евро и 200 лв. ”, сподели Денис Шейтанов.

Заради следите от принуждение върху двамата украинци Районната прокуратура се самосезира и ще разпореди инспекция в местата за отнемане от независимост.

Единият украинец е със статут на емигрант, другият постоянно минавал границата ни. За последно влезнал в България преди дни.

„ Кражбата е осъществена от частен парцел, като общата стойност на отнетите движимости е на сумата към 100 хиляди лв., отнася се за парични суми в разнообразни валути и златни украшения ”, сподели Мария Маркова, Районен прокурор в Бургас.

Полицията е претърсила 3 адреса в Бургаско. Открили съоръжения за разтрошаване на брави и сейфове, както и доста валута.

„ Шперцове, отвертки, пили, заготовки, къртачи, общо на брой 135. 118 000 $, 40 000 евро и 20 000 лв. ”, изясни старши комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД МВР–Бургас.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР