Двама украински туристи са получили помощ от планински спасители в

...
Двама украински туристи са получили помощ от планински спасители в
Коментари Харесай

Екип на ПСС - Банско е помогнал на изгубени в планината украински туристи

Двама украински туристи са получили помощ от планински спасители в Пирин планина през вчерашния ден следобяд, оповестяват от Планинската избавителна работа.

Туристите - мъж и жена, са тръгнали на туристически преход през хижа "Дамяница " към хижа "Вихрен " през Тодорина врата, само че са били с несъответствуваща за зимната планина екипировка.

Поради ураганния вятър се отклоняват от пътеката и се изгубват. Въпреки неналичието на телефонна връзка с тях и неправилно подадена от трето лице информация, двамата са открити след двучасова акция в региона на Каркъма. Туристите са били премръзнали, само че в относително положително положение, показват от ПСС.

Това е поредна акция за планинските спасители в Банско за последната седмица. При разнообразни произшествия се е наложило шестима скиори, които са карали отвън пистите, да бъдат извеждани с моторни шейни.

Всички тези акции, дружно с трагичния случай на ски писта от 3 февруари, когато при конфликт сред двама скиори единият от тях умря, прави седмицата на спасителите напрегната, показват от ПСС. Преди идните почивни дни планинските спасители приканват феновете на планината да бъдат виновни към своя живот и този на хората, които им оказват помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР