Двама учители от различни училища в Сливен са дали положителен

...
Двама учители от различни училища в Сливен са дали положителен
Коментари Харесай

Двама преподаватели от различни училища в Сливен са с коронавирус

Двама учители от разнообразни учебни заведения в Сливен са дали позитивен резултат при направените през последното денонощие проучвания с PCR-тестове, оповестиха от РЗИ.

Епидемиологичните изследвания за определяне на контактните им лица не престават. Сред заболелите са доктор и две медицински сестри от болничната помощ.

Шест лица са се заразили в пет фамилни огнища в Сливен и Твърдица, като контактни на по-рано открити случаи. Общият брой на диагностицираните лица в региона е 65.

През последното денонощие са умряли трима заболели. Пациент на 71 години със сърдечно заболяване и двама души на 62 и на 74 години от обществения дом в Твърдица, с разнообразни съпътстващи болести. Областният спешен щаб изрича съболезнования на фамилиите и околните.



Активните случаи все още са 731 в региона. Болните са поданици на 56 обитаеми места, измежду които са и градовете – центрове на общините. 815 души са под карантина, множеството като позитивни за коронавирусни инфекции, чието лекуване се организира в домашни условия, под наблюдението на персоналните лекари.

Чакат се резултатите от 26 проби – 23 са на лица със признаци, останалите – на медицински личен състав.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР