Двама ученици откриха стрелба вчера в училище в Хайландс Ранч,

...
Двама ученици откриха стрелба вчера в училище в Хайландс Ранч,
Коментари Харесай

Двама ученици откриха огън в училище в щата Колорадо, убиха един и раниха седем души

Двама възпитаници откриха пукотевица през вчерашния ден в учебно заведение в Хайландс Ранч, близо до Денвър, убиха един и раниха седем техни съученици, преди да бъдат задържани, съобщи Ройтерс, като се базира на полицията. Единият задържан е малолетен.

Няколко от ранените са признати в сериозно положение в локални лечебни заведения.

Шерифът на окръг Дъглас, където е Училището за просвета, технологии, инженерство и математика, сподели, че един от простреляните - 18 годишен, е умрял на място от раните си. Той не разяснява какъв може да е претекстът на нападението. Шерифът сподели в малко изявление за Ройтерс, че двамата задържани, всеки от тях въоръжен с револвер, са разкрили огън в две разнообразни класни стаи. Полицията е пристигнала две минути откакто е получила известие за нападението и е задържала обвинените.

Президентът Доналд Тръмп е бил осведомен за нападението в учебното заведение в щата Колорадо и е изказал съболезнования, заяви Белият дом.

В учебното заведение учат 1850 възпитаници на възраст от детска градина до 12 клас. След стрелбата учебното заведение бе евакуирано и децата бяха предадени на родителите им. Около учебното заведение са ситуирани обилни полицейски сили, а в няколко образователни заведения в региона са засилени ограниченията за сигурност.

Снощното нахлуване стана малко повече от месец след 20-ата годишнина от кръвопролитието в учебното заведение през 1999 година в Кълъмбайн, на 8 км от Хайландс Ранч. Тогава двама възпитаници от това учебно заведение гръмнаха в него 13 души и по-късно се самоубиха, припомня Ройтерс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР