Двама участници в 13-членна организирана престъпна група за незаконен внос

...
Двама участници в 13-членна организирана престъпна група за незаконен внос
Коментари Харесай

По 2 години и 6 месеца затвор за двама участници в 13-членна ОПГ

 Двама участници в 13-членна проведена незаконна група за противозаконен импорт и държане на цигари без бандерол в изключително огромни размери за разпространяването им в страната, получиха санкции от по 2 години и 6 месеца отнемане от независимост и отнемане от право да упражняват комерсиална активност с акцизни артикули.

Двамата подсъдими са приети за отговорни за това, че през интервала от октомври 2010 година до 24.02.2011 година на територията на Република Гърция и областите Хасково, Пловдив, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Русе и София са взели участие в незаконното съдружие (престъпление по член 321, алинея 3 от НК). Специализираният углавен съд е одобрил реализирано съглашение сред прокуратурата и отбраната на подсъдимите.

Двамата наказани са водачи на товарни коли, чрез които незаконното съдружие е превозвало и държало 550 006 кутии с цигари без бандерол на стойност 3 375 060 лева (престъпление по член 234, алинея 2, т. 3 от НК).

Контрабандната акцизна стока е била предопределена за нелегално разпространяване в страната, само че е арестувана преди да бъда пласирана на пазара.

По отношение на останалите подсъдими делото продължава по общия ред в Специализирания углавен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР