Двама турски граждани, кацнали с делтапланер в района на егейския

...
Двама турски граждани, кацнали с делтапланер в района на егейския
Коментари Харесай

Турци кацнаха с делтапланер в Гърция, искат убежище

Двама турски жители, кацнали с делтапланер в региона на егейския остров Евбея, са поискали политическо леговище в Гърция, оповестява електронното издание на гръцкия вестник „ Прото тематика “.

Турските жители – на 32 и 33 години, са кацнали на гръцкия остров в събота. Те настояват, че са служители на реда. Тръгнали са с делтапланер от Измир, само че прелитайки над остров Евбея останали без гориво. Приземили се във водата и благодарение на избавителни пояси плували до брега на острова, след което били прибрани от патрул на брегова защита.

Срещу тях е формирано дело за незаконно влизане на територията на Гърция.

Правителствени представители, представени от организация Ройтерс, са декларирали, че двамата турски жители са задържани и са застрашени от депортиране.

След като достигнали плаж покрай град Каристос на остров Евбея, турските жители са били отведени в болница, а по-късно задържани, защото не са имали никакви документи за пътешестване в себе си, показва Ройтерс. Служители на полицията и държавни представители са декларирали пред организацията, че мъжете към момента не са поискали политическо леговище, а полицията се готви да ги депортира.

Ройтерс напомня, че през 2016 година, след осуетения опит за прелом в Турция, осем турски бойци дойдоха в Гърция с боен хеликоптер и желаеха политическо леговище.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР