Двама туристи са спасени от екип на Районното управление в

...
Двама туристи са спасени от екип на Районното управление в
Коментари Харесай

Туристка е загинала в Стара планина. Мъж и жена са спасени

Двама туристи са избавени от екип на Районното ръководство в Казанлък и екип на Планинската избавителна работа, а един е умрял край връх Триглав в Стара планина, потвърдиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи (ОДМВР) в Стара Загора.
Сигнал за трима изгубени туристи е получен към 02:30 часа през нощта на незабавен телефон 112. Създадена е нужната организация с мобилните оператори и Планинска избавителна работа, показаха от ОДМВР. Екип спасители от Карлово с високопроходим автомобил са съумели да локализират и да доближат лицата към 08:00 часа тази заран.
По първична информация туристите са били мъж и две дами, като едната жена е умряла.В момента хората се транспортират към павелбанското село Тъжа, където на място ще ги чакат полицейски екипи, споделиха още от полицейската дирекция. Спасените мъж и жена ще бъдат прегледани от медицински екип.
По случая е стартирано досъдебно произвеждане в Районното ръководство в Казанлък.
От Планинската избавителна работа оповестиха по-рано денем, че са неприятни изискванията за туризъм в планините. В планините времето е мъгливо и има вятър. На места по високите елементи е валял сняг.
Планинските спасители поучават туристите да наблюдават прогнозата за времето и да се преценяват с това, че температурите в планините са по-ниски. Да потеглят единствено по познати направления и с екипировка за зимни условия. Да възнамеряват преходите си по отношение на по-късия ден през този сезон, както и наложително да имат спомагателни облекла и първенец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР