Двама треньори от Беларус са с отнети акредитации и са

...
Двама треньори от Беларус са с отнети акредитации и са
Коментари Харесай

Изгониха от олимпиадата двама треньори, замесени в опита за принудително връщане на Цимановская в Беларус |

Двама треньори от Беларус са с отнети акредитации и са отстранени от селото на спортистите, заяви Международният олимпийски комитет, представен от Ройтерс. 

Те са забъркани в опита да бъде накарана спринтьорката Кристина Цимановская да се върне в родината си.

Старши треньорът по лека атлетика Юрий Мойсевич и служителят на тима Артур Шумак са напуснали олимпийското село, допълват от МОК.

В изявление за Ройтерс във Варшава Цимановская съобщи, че двамата чиновници са й споделили, че заповедта да я изпрати вкъщи идва от " високо " в Беларус. В неделя 24-годишната спринтьорка отхвърли да се качи на полет за Беларус и, преди да изиска, където се събра още веднъж със брачна половинка си.

Тогава, преди да бъде съпроводена до Ханеда. Каза, че е била " подложена на напън " от чиновници на тима да се върне вкъщи и е помолила МОК за помощ. Във видео, оповестено в канала Telegram на Беларуската фондация за спортна взаимност спринтьорката добавя, че се пробват да я изведат от Токио без нейно позволение. 

Цимановская ще бъде изслушана в дисциплинарна комисия. " Надявам се, че Международният олимпийски комитет ще вземе вярното решение и ще отбрани спортистите и мен ", каза тя.

От МОК ще дават опция на изгонените беларуски треньори да бъдат изслушани. Беларуският народен олимпийски комитет и треньорите обявиха, че са изтеглили Цимановская от игрите по съвет на лекарите за нейното прочувствено и психическо състояние.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР