Двама тийнейджъри са сред новозаразените с COVID-19 в областта, съобщиха

...
Двама тийнейджъри са сред новозаразените с COVID-19 в областта, съобщиха
Коментари Харесай

РЗИ-Враца: Двама тийнейджъри са сред новозаразените с COVID-19 в областта

Двама младежи са измежду новозаразените с COVID-19 в региона, оповестиха от Регионалната здравна ревизия.
Това са 16-годишно момче и 17-годишно момиче от регионалния град. Те са изследвани и са доказани с коронавирусна зараза откакто са открити като контактни на позитивен случай. Друг инфектиран е 41-годишен мъж от града, той също е бил в контакт към този момент доказан случай. Две врачанки също са инфектирани, едната е на 49 години, а другата е 63-годишна. Шестият възпален е от Мездра – жена на 58-години.
Всички новорегистрирани заболели са диагностицирани за домашно лекуване и наблюдаване и по отношение на техните контактни лица са подхванати противоепидемични и изолационни ограничения.
Общо заболелите в област Враца са 174, като броят на дейните случаи е 38. От тях 11 пациенти са приети в болница в лечебни заведения, а 27 са на домашно лекуване.
Екипите на РЗИ във Враца не престават тестването за COVID-19, като за миналото денонощие са направени 52 проучвания. Превантивно са изследвани личния състав и потребителите в Дом за остарели хора „ Зора “ – Враца. 4 контролни проби са взети на към този момент доказани случаи от града, а други 6 лица от града под Околчица и село Згориград са изследвани във връзка Бързи вести.
89 лица са сложени под карантина, прецизират от инспекцията.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР