Двама тийнейджъри са били убити, а четирима души са били

...
Двама тийнейджъри са били убити, а четирима души са били
Коментари Харесай

Две жертви при протести с искания за избори в Перу


Двама младежи са били убити, а четирима души са били ранени в Перу през вчерашния ден по време на митинги с искане за провеждането на общи избори след отстраняването от власт на някогашния президент Педро Кастильо, заяви Ройтерс, като се базира на полицията и на локалните управляващи.

Миналата седмица новият президент Дина Болуарте постави клетва, откакто предшественикът й Кастильо беше отхвърлен от Народното събрание и задържан за опит да разпусне законодателния орган, с цел да предотврати процедура по импийчмънт против него.

Демонстрантите, мнозина от които последователи на Кастильо, в продължение на дни упорстват в Перу да бъдат създадени избори, вместо на Болуарте да бъде разрешено да остане на власт до края на мандата на Кастильо през 2026 година Някои от стачкуващите издигат претенции и за разформироване на Народното събрание.

Омбудсманът на Перу Елиана Револар сподели пред локалната радиостанция RPP, че двама младежи, надлежно на 15 и на 18 години, са починали по време на конфликти с полицията в град Андахуайлас в андския район Апуримак, " евентуално вследствие на огнестрелни рани ", написа Българска телеграфна агенция.

Балтазар Лантарон, губернатор на Апуримак, заяви пред телевизия Canal N, че има сведения за четирима ранени, на които се оказва здравна помощ.

Перуанската асоциация на летищата и пътническата авиация заяви, че летището в Андахуайлас е затворено след набези и вандалски дейности. Демонстрантите са запалили помещението на предавателя, който има основно значение за даването на навигационни услуги.

Службата на омбудсмана заяви още, че двама служители на реда са били държани в продължение на часове в плен от стачкуващите, само че по-късно са били освободени.

При конфликтите в събота бяха ранени 16 цивилни и 4 служители на реда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР