Двама тийнейджъри, решили да блеснат украсявайки с графити Данов хълм,

...
Двама тийнейджъри, решили да блеснат украсявайки с графити Данов хълм,
Коментари Харесай

Почитатели на Тупак си тръгнаха от Сахат тепе с полицейски ескорт

Двама младежи, решили да " блеснат " украсявайки с графити Данов рид, бяха хванати от Общинска полиция в петък следобяд. Младежите, които явно като пораснат, желаят да станат графитъри, употребявали една от каменните стени в подножието на телевизионната кула, с цел да изпишат със спрейове имената на Тупак и редуциране от известна ария. 15-годишните младежи без да се тревожат, че вандалстват върху едно от емблематичните места на града, постепенно и методично щарели по стената, когато възмутени жители подали сигнал в полицията. 
Прочетете още


На място незабавно дошъл патрул на Общинска полиция, който заварил вандалите на мястото на престъплението дружно с няколко флакона спрейове. Те са отведени в полицията и предадени на контрольор от Детска педагогическа стая, защото са малолетни. 



Пароксалното е, че двамата са хванати, единствено ден откакто от регион " Централен " почистиха драсканиците по скалите в подножието на Сахат тепе. Драскачите всекидневно слагат нови и нови надписи и знаци на най- разнообразни места по тепетата, като в най- плачевно положение и Сахат тепе. И това въобще не е инцидентно. Причината е, че в непосредствена непосредственост се намира магазина " На мрачно ", откъдето " артистите " се доставят със спрейове. Двамата, арестувани на Сахата, също обявиха, че са купили спрейовете от същия магазин. Срещу няколко лв. облага, се нанасят вреди за хиляди левове, които се заплащат от пловдивчани. 

Проблемът се задълбочава с времето, а тепетата, които са предпазена територия със статут на естествена забележителност и един от знаците на Пловдив, за следващ път се трансформират в нелегално платно за вандалските прояви на драскачите. 

Общината състемно почиства част от драсканиците, само че резултатът е краткотраен и на почистените скали се появяват нови графити. 

Дългогодишният опит демонстрира, че почистването на графитите  е краткотрайна мярка. Напротив, то следва да бъде първа, а не единствена стъпка, към справяне с рецидивиращия проблем.

Видеонаблюдението би решило казуса, само че за жалост и през този мандат общината не съумя да отдели финансиране за подобен план. 

" Само Бог може да ме съди " споделя преживе рапърът Тупак. В този случай обаче разчитаме на първо място на правораздаването, тъй като в случай че сходни прояви не бъдат глобени навреме и грубо, тепетата скоро ще наподобяват на безвкусен каруци. Всъщност най- положителното наказване за " артистите " би било да почистят сами драсканиците си и това евентуално ще ги накара добре да си помислят идващия път, когато заловен спрея. 



TrafficNews ще наблюдава случая, с цел да ви осведомяваме какво ще бъде наказването за вандалския акт. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР