Двама столичани, обявени за общодържавно издирване, са задържани на ГПУ

...
Двама столичани, обявени за общодържавно издирване, са задържани на ГПУ
Коментари Харесай

Задържаха двама души на ГКПП „Кулата “, заподозрени в измама за 272 738 лв.

Двама столичани, оповестени за общодържавно търсене, са арестувани на ГПУ " Кулата " при влизане в страната, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Мъжете са обвинени в машинация за над 270 000 лв. . " Действията по следствието почнали през май предходната година, когато пострадал съобщил в полицията, че на разнообразни дати в интервала от 7 до 29 януари бил въведен в подвеждане от двама мъже.

Те го склонили да им даде средства, които по-късно ще му възстановят с спомагателна облага. При подхванатите процесуално–следствени дейности столичните криминалисти открили, че по еднакъв сюжет е потърпевша и жена, която също на няколко пъти е предоставяла пари на двама непознати.

В хода на следствието станало ясно, че общата сума при двете измами възлиза на 272 738 лв., оповестяват от Министерство на вътрешните работи. По случая било формирано досъдебно произвеждане, а вследствие на извършените продължителни оперативно-издирвателни  дейности били открити причинителите - столичани на 24 и 34 години. 

Двамата били оповестени за общодържавно търсене и арестувани на 21 август на ГПУ „ Кулата “ при влизане в страната. След отчет на събраните материали в Софийска районна прокуратура те са привлечени като обвинени. Те са арестувани за период до 72 часа. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР