Двама спасители са загинали при борба със свличанията на земни

...
Двама спасители са загинали при борба със свличанията на земни
Коментари Харесай

Тайфунът Мангхут над Филипините взе 4 жертви

Двама спасители са починали при битка със свличанията на земни маси, които мощният ураган Мангхут провокира на Филипините, съобщи ДПА.

Съобщава се за над 40 случая на свличания на земни маси в северния район Кордилера, съгласно Рикардо Джалад, изпълнителен шеф на националния съвет за ръководство на рисковете. " До момента при интервенциите са починали двама спасители ", добави той и посочи, че е допустимо броят на жертвите да нарасне. Спасителните екипи непрекъснато оповестяват за нови вреди, породени от тайфуна Мангхут, предава Българска телеграфна агенция.

Две дами са починали в град Багио при срутване на земни маси, съобщи Франс прес. Телата им са открити от служители на реда след сриване на част от рид, подкопан от мощните дъждове.

Тайфунът Мангхут отслабна над северните Филипини и се чака да се насочи отвън филипинската територия довечера, оповестява ДПА. Скоростта на непрекъснатите ветрове спадна до 170 км/ч, с пориви достигащи 260 км/ч. Това беше най-силният ураган, засегнал Филипините тази година.

Въпреки, че отслабна, тайфунът развихри югозападните мусони, които носят мощни ветрове и проливни дъждове в други елементи на архипелага, заяви метеорологичната работа.

Мангхут се движи на запад с 25 км/ч, насочвайки се към Южен Китай или Хонконг.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР