Двама служителите на Летище „София” са получили дисциплинарни наказания заради

...
Двама служителите на Летище „София” са получили дисциплинарни наказания заради
Коментари Харесай

Наказват двама гранични полицаи на Летище София заради избягал виетнамец


Двама чиновниците на Летище „ София” са получили дисциплинарни санкции поради случай на бягство на виетнамски жител през длъжностен вход на аеропорта.
Главна дирекция „ Гранична полиция “ е направила инспекция на случая.
На 21 септември с полет от Дубай в 16.30 часа идват двама виетнамски жители с положени в паспортите еднократни български визи вид „ С”, с позволен период на престояване 8 дни.
При осъществяване на граничната инспекция е открито, че те не могат да обосноват задачата на престояване и да покрият изискванията на планувания престой.
На съображение на Закона за чужденците в Република България са им направени отводи за влизане. Двамата са оставени да изчакват противоположен полет в помещение за недопуснати, намиращо се Терминал 1 на Летище София. Паспортите им са арестувани.
На 23 септември те са превозени до Терминал 2, с цел да бъдат готови за противоположен полет. Единият от виетнамците обаче напуснал зоната за отговорност на аерогарата през незаключен длъжностен вход.
Той обаче е арестуван, по случая е формирано досъдебно произвеждане, само че не са му повдигнати обвинявания.
На 26 септември двамата виетнамци са изведени от страната с полет за Дубай.
Извършената по този случай инспекция завърши с предложение за налагане на дисциплинарни санкции – за командира на поделение, оставил без контрол виетнамския жител, както и за началника на промяната, които са позволили виетнамския жител да излезе през служебния вход.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР